Onze beste tips voor het kopen van pyjama's voor kinderen

Our Top Tips for Buying Kids Pyjamas

Een goede nachtrust van je kind is een onschatbare waarde. Hoewel het misschien een triviale keuze lijkt, kan het type pyjama dat je voor je kleintje kiest een enorme invloed hebben op de kwaliteit van hun slaap. In deze blogpost bespreken we een aantal van onze beste tips voor het kiezen van een pyjama voor je kind, zoals het type stof, de maat en nog veel meer.

Kies een stof van hoge kwaliteit

Het belangrijkste aspect waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar kinderkleding is het type stof. Bij het kiezen van een materiaal zijn duurzaamheid en comfort van groot belang. Kies voor stoffen die zacht zijn voor de gevoelige huid van je kind en die bestand zijn tegen de onvermijdelijke slijtage die kinderkleding ondergaat. 

Biologische materialen zijn altijd een goede keuze die niet alleen goed zijn voor je kind, maar ook voor het milieu. Biologische katoen- en bamboestoffen worden geteeld zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en chemicaliën, waardoor de huid van je kind wordt beschermd tegen irriterende stoffen. Biologische stoffen dragen ook bij aan een gezondere planeet door andere duurzame landbouwpraktijken te ondersteunen. Door te kiezen voor kinderpyjama's gemaakt van biologische materialen, geef je je kind een knusse en veilige slaapmode-optie terwijl je ook een groenere toekomst voor hen bevordert. 

Alle Zipster Kinder PJ sets zijn gemaakt van superzacht en rekbaar 95% bamboe en 5% elastaan. Wij geloven dat bamboe de beste stof is voor je kleintje omdat het licht en ademend is. Bamboe is ook hypoallergeen en warmteregulerend, waardoor het het hele jaar door een geweldige stof is die geweldig is voor kinderen met een gevoelige huid. Om meer te lezen over waarom wij van bamboe houden, klik op hier

Zipster PJ's voor kinderen

Levensduur: Investeer in kwaliteit

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben elke dag tussen 9 en 12 uur slaap nodig. Aangezien dit de helft van hun dag is, is het belangrijk om te investeren in kwaliteitsmaterialen en vakmanschap. Als je iets meer uitgeeft voor een pyjama van goede kwaliteit, biedt dat je kind meer comfort en gaat de pyjama langer mee. Zoek naar goed geconstrueerde stiksels, versterkte naden en duurzame sluitingen die bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen en nachtelijke avonturen. Er zijn genoeg kinderpyjama's van goede kwaliteit die aan de behoeften van je kind voldoen zonder een fortuin te kosten. 

Kijk voor wasbare pyjama's

Het ouderschap brengt al heel wat wasgoed met zich mee en het laatste wat je nodig hebt is kleding die speciale, tijdrovende verzorging vereist. Als je pyjama's voor kinderen koopt, ga dan voor wasbare opties die tegen een stootje kunnen. 

De juiste maat kiezen

Sommige bedrijven raden aan om pyjama's voor kinderen te kopen die goed passen, maar dit kan bij sommige kinderen veel ongemak veroorzaken. Aan de andere kant kan een te losse pyjama een veiligheidsrisico vormen. Wij raden aan om een maat te kiezen die strak genoeg zit om je kleintje veilig te houden, terwijl er ook wat ruimte overblijft voor comfort en groei. Kinderen groeien ook super snel, dus als je een iets grotere maat kiest, kan je kind erin groeien en bespaar je op de lange termijn geld. Als je twijfelt, hebben de meeste bedrijven maattabellen die je kunnen helpen de perfecte maat te vinden. Je kunt ook altijd productreviews bekijken om te zien of andere klanten maatsuggesties hebben. 

Kies een ontwerp waar ze van zullen houden

Kinderen kunnen kieskeurig zijn over wat ze wel en niet willen dragen. Door je kind te betrekken bij het winkelproces en hem of haar ontwerpen te laten kiezen die ze mooi vinden, zorg je ervoor dat ze bereid zijn te dragen wat jij koopt en stimuleer je hun zelfexpressie. Of het nu gaat om levendige prints, grillige dieren of hun favoriete personages, laat hun persoonlijkheid door hun slaapkleding schijnen. Op Zipsterbieden we een groot assortiment pyjama's voor kinderen zodat ze zeker iets kunnen vinden waar ze van houden! 

Koop voor het seizoen

Net als bij de garderobe voor overdag is het belangrijk om de slaapkleding van je kind af te wisselen met de seizoenen. Kies pyjama's die gemaakt zijn voor het huidige weer om ervoor te zorgen dat je kind een goede nachtrust krijgt. Kies voor warme pyjama's met lange mouwen in de koudere maanden en ademende, koelere pyjama's in de warmere maanden. Zoals eerder vermeld zijn organische stoffen zoals bamboe thermoregulerend, zodat je kind dezelfde set seizoensoverstijgend kan dragen. 

Combineer met papa en mama!

Wat is er schattiger dan een tweeling met je mini? Bij elkaar passende of complementaire setjes voor ouders en kinderen kunnen bedtijd nog leuker en gedenkwaardiger maken. Zipster biedt een reeks designs die verkrijgbaar zijn in zowel kindermaten als volwassen maten, zodat het hele gezin samen in stijl kan genieten van bedtijd.

familie bijpassende

Slaap in stijl met Zipster

Pyjama's voor kinderen, Zipster begrijpen we hoe belangrijk het is om kwaliteit, comfort, duurzaamheid en stijl te combineren. Hopelijk kun je met onze tips in je achterhoofd de volgende keer dat je een pyjama voor je kleintje koopt een weloverwogen keuze maken. Ontdek onze collectie pyjama's voor kinderen hier en ontdek de perfecte slaapkleding voor je kleintje.

Bekijk voor meer informatie onze andere nuttige artikelen:

Slaap in stijl met Zipster! Koop nu bij  Zipster Baby en geef je kleintje de slaapkleding die hij verdient.

Kinder PJ's

Winkelen Zipster Tweedelige pyjama's voor kinderen!

Ontdek de Zipster Baby blog voor meer koopgidsen, inzichten en nuttige informatie voor jou en je baby...

Volgende lezen

Baby Sleeping Bags: Your Complete Buying Guide
Christmas Traditions for New Families - Zipster

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.